Luftfugtighed indendørs – sådan får du et godt indeklima

Er luftfugtigheden i dit hjem eller på dit kontor for høj, kan det medføre en række af gener. Du kan blive ramt af hovedpine eller andre symptomer, der påvirker dit helbred, og der kan opstå alt fra skimmelsvamp til dyre fugtskader på din bolig. 

Læs med her, hvordan du skal forholde dig til luftfugtighed i din bolig, og hvordan du blandt andet med et af vores effektive ventilationsanlæg kan sikre dig en tilpas og behagelig luftfugtighed.

Hvorfor er det vigtigt med en tilpas luftfugtighed i hjemmet?

I rigtig mange danske hjem er luftfugtigheden alt for høj. Når du eller andre familiemedlemmer er hjemme, og der bliver taget bad, vasket tøj eller lavet mad, bliver der afgivet mange liter vand i døgnet. 

Har du ikke installeret et ventilationsanlæg, eller er du ikke bevidst om vigtigheden af at lufte flittigt ud, anvende blæser i vådrum, emhætte i køkkenet og andet, kommer det vand, der bliver afgivet, ikke ud af boligen. Det bliver derimod suget op af vægge, interiør og andet. 

Og det er altsammen med til at få den indendørs luftfugtighed til at stige.

Har du styr på indeklima og luftfugtighed hjemme hos dig? Eller vil du gerne vide mere om, hvordan du kan sikre en normal luftfugtighed i huset, hvor du bor?

Vi vil nu tage et kig på, hvad du kan gøre for at sikre en normal luftfugtighed indendørs. 

Sådan opnår du en anbefalet luftfugtighed i dit hus

Vil du gerne være på den helt sikre side, når det kommer til luftfugtighed og indeklima, vil vi anbefale dig at investere i et AIRbyNATURE ventilationsanlæg. Med et sådant i dit hjem vil al den dårlige og fugtige luft automatisk blive skiftet ud med ny, frisk luft.

Har du ikke planer om at få monteret et ventilationsanlæg, er der også andre ting, du kan gøre, for at bevare en lav og behagelig luftfugtighed i dit hus. 

  • Luft ud flere gange dagligt og sørg for, at der er gennemtræk i huset. Luft gerne ud tre gange om dagen med en varighed på op til 10 minutter.
  • Luft ekstra godt ud i det rum, hvor du vasker tøj. Både vaskemaskine og tørretumbler afgiver meget fugt og kan påvirke luftfugtigheden indenfor. 
  • Undgå at slukke helt for varmen i et eller flere rum. Kolde rum har det med at tiltrække fugtig luft, og det kan danne kondens. Sørg for, at alle rum som minimum er opvarmet til 17-18 grader.
  • Tænd altid emhætten, når du laver mad, og vær flink til at sætte låg på dine gryder.
  • Tør op efter dig, når du har været i bad, og luft grundigt ud på badeværelset.
  • Opdager du en vandskade, så lad den ikke passe sig selv, men få det fikset hurtigt.

Behagelig luftfugtighed i bolig gør det til en sund bolig 

Med en god og tilpas luftfugtighed indendørs er du kommet rigtig langt i forhold til at have et godt og behageligt indeklima. Hvad enten du installerer et ventilationsanlæg eller sørger for at lufte meget ud og passe på din bolig, er det afgørende for, at din bolig er et sundt miljø at færdes i. 

Med en anbefalet luftfugtighed i boliger på 60-65 % om sommeren og under 40 til 45 % i vinterhalvåret vil du ikke opleve helbredsmæssige gener og holder også risikoen for skimmelsvamp eller anden form for hussvamp på et absolut minimum. 

Anbefalet luftfugtighed kontor – pas på dine medarbejdere 

Lige såvel som et godt indeklima og luftfugtighed er vigtigt hjemme i privaten, så er det også vigtigt på enhver arbejdsplads. Viden om fugt og indeklima kan være med til at sikre et sundt arbejdsmiljø, hvor hver enkelt medarbejder trives og ikke oplever gener, der relaterer sig til en for høj eller ubehagelig luftfugtighed.

Skal vi hjælpe dig med at opnå en god luftfugtighed?

Hos AIRbyNATURE har vi en løsning, der kan hjælpe dig med at få skabt et godt indeklima og en behagelig luftfugtighed. Vores ventilationsanlæg er skabt til formålet, og de kan installeres i enhver form for bolig. Hvad enten der er tale om et nybyggeri eller en bolig af ældre dato.

Giv os et kald på telefon 64 63 71 00, og du kan sende os en mail på info@airbynature.com

MODTAG ET UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ AIRBYNATURES VENTILATIONSSYSTEM

Udfyld formularen eller ring 64 63 71 00,RØRFRI VENTILATION

Med AIRbyNATURE får du et komplet ventilations- og varmegenvindingsanlæg i et enkelt og diskret design, hvor luften føres igennem bygningens rum uden rør eller luftkanaler.

Det energieffektive og støjsvage system sikrer et rent og sundt indeklima.

Anlægget kan nemt og hurtigt installeres i eksisterende boliger, kontorer, skoler, institutioner osv., men det kan også med fordel anvendes til ny-, til- og ombygning.

HURTIG OG NEM INSTALLATION

GOD ØKONOMI OG PENGE AT SPARE

NEM ADGANG TIL SERVICERING OG INGEN BØVL

GODT INDEKLIMA OG BEHAGELIG TEMPERATUR

GODT INDEKLIMA I DIN EGEN BOLIG

Et ventilationssystem fra AirByNature er en nem, effektiv og økonomisk løsning til dig, der ønsker det bedste for huset, helbredet og familien.

Du skal vælge et ventilationssystem fra AirByNature, hvis din boligs indeklima er påvirket af skimmelsvamp, fugt, støv, pollen eller det har et højt niveau af CO2 eller radon.

For familier med allergi og astma, huse med pejs og brændeovn og for dig med et ønske om et behageligt indeklima, er AirByNatures ventilationssystem den rette løsning; nem, skånsom, hurtig og økonomisk.

INDEKLIMAKORT

Bestil et indeklimakort, så du selv kan lave en hurtig måling af indeklimaet i din egen bolig. Bestil indeklimakortet her.

UFORPLIGTENDE TILBUD

Det kan være svært at forestille sig, hvad en god og effektiv ventilationsløsning koster. Lad os hjælpe dig og din familie ved at lave et uforpligtende tilbud. Se mere her.

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg os på Facebook. Vi laver bl.a. nyttige opslag om et godt og sundt indeklima.

KUNDEOPLEVELSER

Gretes allergi og kælderproblemer

Grete har problemer med pollenallergi. Samtidig har hun udfordringer med en kælder, der er fugtig samt lugter af kælder.

Vi installerede fem enheder i huset: 1 vekselenhed i kælder, 1 vekselenhed på 1 sal, samt 3 hjælpe-/inde-enheder (soveværelse, stue samt kælder). Det hele blev installeret på 1 dag.

Allergien er meget aftagende, kælderen er lugtfri og fugten er meget aftagende efter blot 2 mdr. Samtidig kan Grete lettere styre temperaturen i hele huset og hendes varmepumpe,- og brændeovns varmebidrag er væsentlig bedre udnyttet.

Anne Maries støvmideallergi og fugtige luft

Anne Marie Bisgård har døjet meget med fugtig luft og allergi.

Vi installerede en vekselenhed og en hjælpe-/inde-enhed for at ventilere hele stueetagen i hendes hus. De blev installeret på en dag.

Anne Marie oplever nu rigtig dejlig og frisk luft og lav fugtighed i huset. Samtidig er hendes allergi aftagende.

MODTAG ET UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ AIRBYNATURES VENTILATIONSSYSTEM

Udfyld formularen eller ring 64 63 71 00,