Fugt i kælder – sådan kommer du det til livs

Har du en kælder? Så har du sandsynligvis også en føling med det fugtige miljø, der nemt kan opstå dernede.

En fugtig kælder er ikke noget at spøge med. Fugt kan sætte sig som alvorlige skader, der kan være dyre at udbedre, og det kan også føre ubehagelige ting som skimmelsvamp eller råd med sig. 

AIRbyNATURE er et effektivt ventilationssystem, du kan bruge i din kælder eller andre steder i din bolig, og som kan hjælpe dig med at holde fugt fra døren. Med ventilation i kælderen kan du forebygge rigtig mange husskader, og du kan forbedre indeklimaet dernede betydeligt. 

Her i artiklen vil vi se nærmere på, hvad du kan gøre for at undgå fugt i din kælder, og hvad du kan gøre, hvis problemet allerede er opstået hjemme hos dig.

Udluftning i fugtig kælder er en nødvendighed

Har du en fugtig kælder, vil luftfugtigheden også automatisk være høj. En høj luftfugtighed er hverken godt for din bolig eller for dit helbred. Luftfugtigheden kan påvirke dit indeklima meget i en negativ retning, og udluftning af kælderen er et must, så du kan komme af med noget af al den fugt, der er der.

Men hvordan griber du udluftning i din kælder bedst an? Det gør du ved at få installeret en ventilator til kælder. En fugtstyret ventilator til kælder, som eksempelvis AIRbyNATURE styrer luftfugtigheden dernede og sørger for, at den kommer til at ligge på det optimale niveau.

Det gør, at fugtige kældervægge i din kælder bliver noget, der hører fortiden til, og at du ender ud med at have en tør kælder med en tilpas luftfugtighed. Anvender du din kælder til beboelse, er det ekstra vigtigt, at du sørger for at få installeret et ventilationsanlæg til kælder, så indeklimaet er sundt nok til, at du og andre kan opholde sig dernede.  

Hvordan fungerer et fugtstyret ventilationsanlæg til kælder?

Investerer du i et ventilationsanlæg, der er fugtstyret, får du en optimal og sikker løsning. Det fungerer på den måde, at anlægget konstant overvåger luftfugtigheden i din bolig eller din kælder, og justerer sin ventilation derefter. 

Det vil altså sige, at den sænker luftfugtigheden ved hjælp af ventilation, hvis det er nødvendigt, og hæver luftfugtigheden ved at reducere niveauet af ventilation, hvis det er det, der skal til for at opnå en optimal luftfugtighed.

Med et fugtstyret ventilationsanlæg er du sikker på hele tiden at have et godt og sundt indeklima med en optimal luftfugtighed. 

Ventilator til fugt i kældervægge

Fugt i kældervæggene er skidt for din bolig, og det kan på sigt føre til ubehagelige gener som eksempelvis skimmelsvamp. Fugt i boligen er altid skidt, når der er for meget af det, og derfor gør du klogt i at gøre noget ved sagen, hvis du opdager, at der er et fugtproblem.

Har du mistanke om, at det står skidt til med fugt i din kælder, bør du forhøre dig hos en professionel, der kan hjælpe dig med at vurdere din kælder og finde frem til en løsning.

Ventilation til kælder er en vej ud af fugtproblemet, som mange husejere vælger at gå med. Og det er en yderst effektiv løsning, der kan få bugt med selv små som store problemer med fugt i kælderen. 

Vil du også gerne opleve en tør kælder efter ventilation?

Så er der også håb for, at du kan få bugt med fugt i kældervæggene hjemme hos dig. Tøv ikke med at tage kontakt til os hos AIRbyNATURE, hvis du gerne vil have professionel rådgivning i forhold til, hvilket ventilationssystem du skal vælge til din kælder, og hvad du skal gøre dig af overvejelser, inden du investerer i et anlæg.

Du kan fange os på telefon 64 63 71 00, og du kan sende os en mail på info@airbynature.com

Vi sidder klar ved telefonen, hvis du ringer til os inden for vores åbningstider, og derudover har du altid mulighed for at sende en mail afsted til os. 

MODTAG ET UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ AIRBYNATURES VENTILATIONSSYSTEM

Udfyld formularen eller ring 64 63 71 00,RØRFRI VENTILATION

Med AIRbyNATURE får du et komplet ventilations- og varmegenvindingsanlæg i et enkelt og diskret design, hvor luften føres igennem bygningens rum uden rør eller luftkanaler.

Det energieffektive og støjsvage system sikrer et rent og sundt indeklima.

Anlægget kan nemt og hurtigt installeres i eksisterende boliger, kontorer, skoler, institutioner osv., men det kan også med fordel anvendes til ny-, til- og ombygning.

HURTIG OG NEM INSTALLATION

GOD ØKONOMI OG PENGE AT SPARE

NEM ADGANG TIL SERVICERING OG INGEN BØVL

GODT INDEKLIMA OG BEHAGELIG TEMPERATUR

GODT INDEKLIMA I DIN EGEN BOLIG

Et ventilationssystem fra AirByNature er en nem, effektiv og økonomisk løsning til dig, der ønsker det bedste for huset, helbredet og familien.

Du skal vælge et ventilationssystem fra AirByNature, hvis din boligs indeklima er påvirket af skimmelsvamp, fugt, støv, pollen eller det har et højt niveau af CO2 eller radon.

For familier med allergi og astma, huse med pejs og brændeovn og for dig med et ønske om et behageligt indeklima, er AirByNatures ventilationssystem den rette løsning; nem, skånsom, hurtig og økonomisk.

INDEKLIMAKORT

Bestil et indeklimakort, så du selv kan lave en hurtig måling af indeklimaet i din egen bolig. Bestil indeklimakortet her.

UFORPLIGTENDE TILBUD

Det kan være svært at forestille sig, hvad en god og effektiv ventilationsløsning koster. Lad os hjælpe dig og din familie ved at lave et uforpligtende tilbud. Se mere her.

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg os på Facebook. Vi laver bl.a. nyttige opslag om et godt og sundt indeklima.

KUNDEOPLEVELSER

Gretes allergi og kælderproblemer

Grete har problemer med pollenallergi. Samtidig har hun udfordringer med en kælder, der er fugtig samt lugter af kælder.

Vi installerede fem enheder i huset: 1 vekselenhed i kælder, 1 vekselenhed på 1 sal, samt 3 hjælpe-/inde-enheder (soveværelse, stue samt kælder). Det hele blev installeret på 1 dag.

Allergien er meget aftagende, kælderen er lugtfri og fugten er meget aftagende efter blot 2 mdr. Samtidig kan Grete lettere styre temperaturen i hele huset og hendes varmepumpe,- og brændeovns varmebidrag er væsentlig bedre udnyttet.

Anne Maries støvmideallergi og fugtige luft

Anne Marie Bisgård har døjet meget med fugtig luft og allergi.

Vi installerede en vekselenhed og en hjælpe-/inde-enhed for at ventilere hele stueetagen i hendes hus. De blev installeret på en dag.

Anne Marie oplever nu rigtig dejlig og frisk luft og lav fugtighed i huset. Samtidig er hendes allergi aftagende.

MODTAG ET UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ AIRBYNATURES VENTILATIONSSYSTEM

Udfyld formularen eller ring 64 63 71 00,