Sådan kommer du af med dårlig lugt i huset 

Lugter det dårligt i dit hus, kan det være meget generende. Det kan skyldes forskellige ting, hvis du oplever en dårlig lugt i huset, og det er afgørende, at du får gjort noget ved sagen. 

Den dårlige lugt kan skyldes en harmløs vandlås, der skal udskiftes, eller som trænger til at blive brugt, men den kan også være forårsaget af mere alvorlige ting som eksempelvis skimmelsvamp eller råd i din bolig.

Her i artiklen vil vi dykke ned i spørgsmålet: hvordan fjerner man dårlig lugt i huset, og vi vil også se nærmere på, hvad der kan forårsage en rådden lugt i huset.  

Hvordan fjerner man dårlig lugt i huset?

Når det kommer til fjernelse af dårlig lugt, er det afgørende, at du finder årsagen til problemet. Er det vandlåsen, der driller, kan du få fikset den, og er det indeklimaet, den er gal med, kan du sætte alt ind på at få luftet grundigt ud flere gange om dagen. En anden løsning er at investere i et ventilationsanlæg.

Med et ventilationsanlæg kan du optimere dit indeklima meget – og også minimere risikoen for, at du kommer til at døje med skimmelsvamp eller råd. Får du installeret et ventilationsanlæg, bliver luften i din bolig skiftet ud ganske automatisk, og du behøver ikke bruge tid på at lufte ud flere gange dagligt.

Det er dog stadig en god idé, at du sørger for altid at bruge din emhætte, når du laver mad, og at du ikke tørrer tøj inden for i din bolig. Også selvom du har et ventilationsanlæg til at køre.  

Rådden lugt i huset – hvad kommer det af?

Lugt i huse kan komme af forskellige årsager. De mest gængse er dog, at der er skimmelsvamp eller råd i din bolig, eller at det lugter fra dit vandløb. Det kan også give en ubehagelig sød lugt, hvis du ikke får gjort nok rent hjemme hos dig. 

Skimmelsvamp eller råd har en karakteristisk muggen lugt, og det kan bryde frem, hvis luftfugtigheden i din bolig er for høj. Afløbet kan også godt lugte, og det vil være en rådden lugt eller en lugt af kloak. 

Lugter dit afløb, vil det som regel skyldes, at der sidder bakterier fra mad eller sæbe, du skal have fjernet. Hvis du har en vandhane eller bruser, der sjældent bliver brugt, kan det også godt give lugtgener. Sørg her for, at få noget vand kørt igennem med jævne mellemrum, så vandlåsen ikke tørrer ud igen.

Fjerne dårlig lugt i rum overalt i huset

Uanset om det lugter grimt fra køkkenet, bryggerset, badeværelset eller soveværelset, så kan det være rigtig ubehageligt og give dig mindre lyst til at opholde dig i din bolig. Det forsvinder ikke af sig selv, og du er derfor tvunget til at gøre noget ved sagen.

Lugten kan afsløre sig selv, og du vil typisk kunne lugte forskel på, om det er vandlåsen, den er gal med, eller om der er skimmelsvamp i din bolig. En af de mest effektive måder at fjerne dårlig lugt i rum er ved hjælp af et ventilationsanlæg. Men husk på, at du først bliver nødt til at få afdækket årsagen til problemet. 

Få mere at vide om vores ventilationsanlæg allerede i dag

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil vide mere om vores ventilationsanlæg hos AIRbyNATURE. Giv os et kald på telefon 64 63 71 00, og du kan sende os en mail på info@airbynature.com

MODTAG ET UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ AIRBYNATURES VENTILATIONSANLÆG

Udfyld formularen eller ring 64 63 71 00,RØRFRI VENTILATION

Med AIRbyNATURE får du et komplet ventilations- og varmegenvindingsanlæg i et enkelt og diskret design, hvor luften føres igennem bygningens rum uden rør eller luftkanaler.

Det energieffektive og støjsvage system sikrer et rent og sundt indeklima.

Anlægget kan nemt og hurtigt installeres i eksisterende boliger, kontorer, skoler, institutioner osv., men det kan også med fordel anvendes til ny-, til- og ombygning.

HURTIG OG NEM INSTALLATION

GOD ØKONOMI OG PENGE AT SPARE

NEM ADGANG TIL SERVICERING OG INGEN BØVL

GODT INDEKLIMA OG BEHAGELIG TEMPERATUR

GODT INDEKLIMA I DIN EGEN BOLIG

Et ventilationssystem fra AirByNature er en nem, effektiv og økonomisk løsning til dig, der ønsker det bedste for huset, helbredet og familien.

Du skal vælge et ventilationssystem fra AirByNature, hvis din boligs indeklima er påvirket af skimmelsvamp, fugt, støv, pollen eller det har et højt niveau af CO2 eller radon.

For familier med allergi og astma, huse med pejs og brændeovn og for dig med et ønske om et behageligt indeklima, er AirByNatures ventilationssystem den rette løsning; nem, skånsom, hurtig og økonomisk.

INDEKLIMAKORT

Bestil et indeklimakort, så du selv kan lave en hurtig måling af indeklimaet i din egen bolig. Bestil indeklimakortet her.

UFORPLIGTENDE TILBUD

Det kan være svært at forestille sig, hvad en god og effektiv ventilationsløsning koster. Lad os hjælpe dig og din familie ved at lave et uforpligtende tilbud. Se mere her.

FØLG OS PÅ FACEBOOK

Følg os på Facebook. Vi laver bl.a. nyttige opslag om et godt og sundt indeklima.

KUNDEOPLEVELSER

Gretes allergi og kælderproblemer

Grete har problemer med pollenallergi. Samtidig har hun udfordringer med en kælder, der er fugtig samt lugter af kælder.

Vi installerede fem enheder i huset: 1 vekselenhed i kælder, 1 vekselenhed på 1 sal, samt 3 hjælpe-/inde-enheder (soveværelse, stue samt kælder). Det hele blev installeret på 1 dag.

Allergien er meget aftagende, kælderen er lugtfri og fugten er meget aftagende efter blot 2 mdr. Samtidig kan Grete lettere styre temperaturen i hele huset og hendes varmepumpe,- og brændeovns varmebidrag er væsentlig bedre udnyttet.

Anne Maries støvmideallergi og fugtige luft

Anne Marie Bisgård har døjet meget med fugtig luft og allergi.

Vi installerede en vekselenhed og en hjælpe-/inde-enhed for at ventilere hele stueetagen i hendes hus. De blev installeret på en dag.

Anne Marie oplever nu rigtig dejlig og frisk luft og lav fugtighed i huset. Samtidig er hendes allergi aftagende.

MODTAG ET UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ AIRBYNATURES VENTILATIONSANLÆG

Udfyld formularen eller ring 64 63 71 00,